Видалення плям від дезодоранту

Дезодорант допомагає маскувати запахи поту. Деякі з них навіть містять парфуми. Однак при контакті дезодоранту зі шкірою він з легкістю може залишити пляму. Ось, що треба робити, щоб її видалити.

Видалення плям від дезодоранту

Види плям від дезодоранту

Спочатку треба визначити вид дезодоранту, після якого на вашому одязі залишилася пляма. Це може бути ваш улюблений дезодорант-стік, який ви зберігаєте в кутку у своїй ванній кімнаті. Однак існують інші види дезодорантів, які маскують запах тіла, а також запахи у автівках або в домі. Це можуть бути освіжувачі повітря, спреї або засоби для абсорбування запаху. Деякі дезодоранти рідкі, тому їх дуже легко пролити на одяг.

Видалення плям від дезодоранту: Покрокова інструкція

  • Візьміть засіб для прання Persil відповідно до типу та кольору тканини.
  • Попередньо обробіть пляму.
  • Випріть одяг при найвищій температурі, яка безпечна для даного виду тканини.
  • Перед сушінням перевірте, чи було видалено пляму.

Вибір засобу для прання

Обирайте засіб для прання, який найкраще підходить до кольору та типу тканини. Persil для білих і світлих речей підходить для білих тканин. Гелі та порошки Persil для кольорових речей призначені для прання кольорових тканин. Perwoll для делікатних тканин підходить для делікатних тканин, які можна прати лише руками, він не пошкоджує волокна делікатного одягу.

 

Обробка плям

Вам треба видалити пляму від дезодоранту з чорної сукні, джинсового піджака або білої сорочки — щоб позбавитися плями, треба спочатку нанести на неї засіб для прання для попередньої обробки. Перед тим, як наносити засіб на пляму, завжди перевірте тканину на стійкість кольору. Залиште засіб на 30 хвилин, потім прополощіть одяг.

Прання одягу

Випріть одяг при найвищій температурі, яка безпечна для даного виду тканини. Цю інформацію можна знайти на етикетці одягу. Виберіть дозу засобу для прання Persil «важке забруднення».

Перевірка, чи було виведено плями

Перед додаванням одягу до сушарки слід завжди перевіряти, чи була видалена пляма. Якщо пляму не було видалено, повторіть процес попередньої обробки та прання.

Як видалити плями від дезодоранту з особливих видів білизни та тканин

Видаляти плями від дезодоранту з сорочок, бюстгальтерів, суконь та інших видів одягу треба так само, як вказано вище. Однак, якщо треба видалити пляму з постільної білизни або тканини, яку не можна прати, треба діяти інакше.

Якщо пляма з'явилася на оббивці або килимі, нанесіть на неї засіб для прання, залиште на декілька хвилин, а потім змийте водою. За необхідності цю процедуру треба повторити декілька разів. Під час цього чистим рушником або губкою промокніть якомога більше рідини, щоб запобігти утворенню плісняви та грибку.

Для делікатних тканин, наприклад, вовни, шовку або сатину, використовуйте засіб Perwoll для делікатних тканин. На відміну від поліестеру та бавовни, ці тканини треба делікатно прасувати руками, щоб позбавитися від плям.

Видалення плям від дезодорантів з кольорового одягу

Плями від дезодоранту в'їдаються у кольоровий одяг, особливо темних кольорів, наприклад, синій або чорний. Це тому, що більшість дезодорантів білого або жовтуватого кольору. В багатьох випадках видалити плями від дезодоранту на кольоровому одязі допоможуть вказані вище кроки. Використовуйте пральний порошок або гель Persil для кольорових речей. Перед використанням перевірте тканину на стійкість кольору.

Видалення засушених плям від дезодоранту

Якщо на вашому одязі суха та стара пляма від дезодоранту, ви можете подумати, що вже немає жодної надії. Але це не так — видалити такі плями можливо, хоча це й потребує більше часу. Просто замочіть одяг у холодній воді на декілька годин або навіть на всю ніч перед тим, як його обробляти.

Природні засоби для виведення плям від дезодоранту

Природні та домашні засоби для виведення плям можуть допомогти у боротьбі із плямами від дезодоранту, але вони також можуть змінити колір одягу. Будьте обережні та намагайтеся не користуватися певними домашніми засобами, наприклад, подрібненим аспірином, перекисом водню або лимонним соком, особливо на кольоровому одязі.

Забудьте про жовті та білі плями від дезодоранту завдяки нашим підказкам для прання.

Більше продукції

  • Гель Persil для білих та світлих речей

    Гель Persil для білих та світлих речей

  • Гель Persil для кольорових речей

    Гель Persil для кольорових речей

Останні публікації

  • Як видалити плями від червоного вина

    Як видалити плями від червоного вина

  • Як вивести плями від поту на сорочках

    Як вивести плями від поту на сорочках

  • Видалення плям від кави та чаю

    Видалення плям від кави та чаю