Видалення плям від кави та чаю

Кава та чай — це головні напої у багатьох домах по всьому світу. Ви насолоджуєтеся чашкою гарячої кави зранку перед роботою або відпочиваєте із чашкою ромашкового чаю — та ці напої легко можуть пролитися та зруйнувати ваш одяг.

Видалити плями від кави та чорного чаю з одягу відносно легко. Не залежно від виду напою — кава, зелений або чорний чай. Для видалення таких плям треба робити наступне.

Видалення плям від кави та чаю

Видалення плям від кави та чаю: Покрокова інструкція

  • Промокніть пляму чистою та сухою тканиною, щоб видалити залишки рідини.
  • Візьміть засіб для прання відповідно до кольору тканини.
  • Попередньо обробіть пляму цим засобом.
  • Виперіть та прополощіть одяг у холодній воді.
  • Перевірте, чи було видалено пляму.

 

Вибір засобу для прання

При видаленні плям з одягу завжди перевіряйте його етикетку, щоб дізнатися, чи можна прати цей одяг у пральній машинці. Якщо так, скористайтеся засобом для прання білих тканин Persil для білих і світлих речей. Для кольорових тканин використовуйте засіб Persil для кольорових речей. Для видалення плям з делікатних тканин використовуйте засіб для прання Perwoll для делікатних тканин.

Попередня обробка

Якщо вам треба видалити пляму з кольорового одягу, перед тим, як використовувати засіб для прання Persil, перевірте тканину на стійкість кольору. Промокніть пляму чистою тканиною та видаліть якомога більше рідини. Після цього нанесіть на пляму засіб для прання. Якщо пляма в'їлася, замочіть одяг на декілька годин у холодному розчині засобу для прання.

Прання

При видаленні плям від кави та зеленого чаю замочувати та полоскати тканину краще у холодній воді. Однак при пранні обирайте найвищу температуру, яка безпечна для цього виду тканини. Цю інформацію можна знайти на етикетці одягу.

Як видалити плями від кави та чаю з особливих видів білизни та тканин

Вказані вище кроки працюють добре для видалення плям з будь-якого одягу — сорочок, штанів або постільної білизни. Однак, якщо ви випадкового пролили каву на якусь поверхню, яку не можна прати у машинці, наприклад, на диван або на свою велику пухову ковдру, не можна залишати пляму без обробки. Промокніть рідину, нанесіть засіб для прання Persil, після чого змийте холодною водою. Промокніть поверхню, доки вона не висохне.

Якщо ви намагаєтеся видалити пляму з якоїсь особової тканини, вам може знадобитися інший засіб та інший спосіб обробки поверхні. Сорочки з поліестеру та бавовни можна прати у пральній машинці, а шовк та вовну  — ні. Для таких тканин використовуйте засіб для прання Perwoll для делікатних тканин.

Видалення плям від кави та чаю з різних за кольором тканин

При використанні засобу для прання Persil або будь-якого засобу для виведення плям перевірте тканину на стійкість кольору перед тим, як обробляти пляму. Для видалення плям від кави з білого одягу використовуйте засоби, які були розроблені саме для білих тканин, наприклад, порошок Persil Свіжість від Silan або гелі для прання Persil для білих і світлих речей.

Видалення засушених плям від кави та чаю

Видаляти засушені плями від кави та чаю трохи важче. Щоб видалити застарілу пляму від кави з білої сорочки або штанів, попередньо замочіть одяг у холодному розчині  засобу для прання. Замочіть його мінімум на одну годину. В деяких випадках треба буде замочити одяг на всю ніч. Після цього попередньо обробіть пляму, прополощіть одяг та виперіть його, як вказано вище.

Домашні та натуральні засоби для видалення плям від кави та чаю

Намагайтеся не використовувати домашні та натуральні засоби для видалення плям від кави та чаю На відміну від Persil ці засоби не призначені для видалення плям та дуже часто вони можуть пошкодити тканину. Медичний спирт може пошкодити волокна деяких делікатних тканин, перекис водню може змінити колір тканини, а оцет може пошкодити гумові та пластикові деталі пральною машинки за умови його тривалого використання.

Не дозволяйте плямам від кави та чаю випадково зруйнувати собі день. Видаляйте плями від кави та чаю ефективно завдяки цим підказкам.

Більше продукції

  • Гель Persil для білих та світлих речей

    Гель Persil для білих та світлих речей

  • Гель Persil для кольорових речей

    Гель Persil для кольорових речей

Останні публікації

  • Як видалити плями від червоного вина

    Як видалити плями від червоного вина

  • Як вивести плями від поту на сорочках

    Як вивести плями від поту на сорочках

  • Як видалити плями від крові

    Як видалити плями від крові