Як вивести плями від поту на сорочках

Від потіння нікуди не дітися, адже шкіра має дихати. На жаль, піт залишає на сорочках після себе жовті плями з неприємним запахом, про які треба швидко подбати. Ось що треба з ними робити.

Як вивести плями від поту на сорочках

Види плям від поту

Найчастіше піт з'являється у пахвах, на шиї та спині. Плям від поту у пахвах найбільш помітні через бактерії. Ці бактерії вступають у реакцію з протеїнами у поті та стають причиною сильного запаху.

Ваш дезодорант також може викликати плями. Дезодоранти розробляють для пом'якшення потіння та маскування його запаху, але багато дезодорантів містять алюміній, якій вступає в реакцію з потом та приводить до виникнення плям.

 

Видалення плям від поту з сорочок: Покрокова інструкція

Видалити плями від поту з сорочок не так вже й складно. Ось що треба з ними робити.

  1. Перевірте етикетку на сорочці, щоб дізнатися, чи можна прати її у машинці.
  2. Виберіть засіб для прання Persil.
  3. Скористуйтеся обраним засобом для прання.
  4. Випріть сорочку при найвищій температурі, яка безпечна для даного виду тканини.
  5. Перевірте, чи було видалено пляму.

Вибір засобу для прання

Перед тим, як видаляти плями від поту, ознайомтеся із етикеткою на одязі, що перевірити, чи можна його прати в машинці. Оберіть засіб для прання з урахуванням типу та кольору тканини.

Попередня обробка

Якщо ви помітили пляму від поту, її треба видалити якомога швидше. Нанесіть засіб для видалення плям прямо на пляму та залиште приблизно на 10 хвилин, щоб засіб проник у волокна тканини.

Якщо пляма не виводиться, замочіть сорочку у водяному розчини засобу для прання.

Прання та полоскання

На відміну від інших плям вам не треба змивати засіб для видалення плям з сорочки перед тим, як покласти її у пральну машинку. Виперіть сорочку при найвищий температурі, безпечній для неї відповідно до етикетки.

Перевірка плям після прання

Після прання перевірте, чи було видалено жовту пляму. Якщо вона залишилася, не відправляйте сорочку у сушарку, оскільки через це пляма може залишитися назавжди. Замість того повторіть ще раз процес попередньої обробки та прання.

Як вивести плями від поту на білих сорочках

Якщо на білих сорочках з'явилися жовті плями, їх треба негайно видалити. Оберіть відповідний засіб для прання, наприклад, порошок або гель Persil для білих і світлих речей.

Кольорові сорочки: Видалення плям від поту

Не використовуйте природні або домашні засоби для виведення плям з кольорових сорочок, адже вони можуть пошкодити волокна або змінити колір вашої сорочки. Замість цього скористуйтеся порошком або гелем для прання Persil для кольорових речей.

Видалення плям від поту з особливих тканин:

При видаленні плям від поту із сорочки зверніть увагу на вид тканини, з якої зроблена сорочка. Деякі тканини, наприклад, денім, льон, поліестер та бавовна, міцні та легко переносять велику кількість оборотів пральної машини. Інші тканини, наприклад, шовк та вовна, можуть бути пошкодженні під час прання у машинці. Замість цього їх треба прати руками.

Ми всі потіємо, тож навчіться справлятися із плямами від поту. Завдяки цим інструкціям можна ефективно позбавитися від цих жахливих жовтих плям на своїх сорочках.

Більше продукції

  • Гель Persil для білих та світлих речей

    Гель Persil для білих та світлих речей

  • Гель Persil для кольорових речей

    Гель Persil для кольорових речей

Останні публікації

  • Як видалити плями від червоного вина

    Як видалити плями від червоного вина

  • Видалення плям від кави та чаю

    Видалення плям від кави та чаю

  • Як видалити плями від крові

    Як видалити плями від крові