Як видалити плями від червоного вина

Бокал червоного вина наприкінці довгого дня може розслабити та, як кажуть багато лікарів, принести користь вашому здоров'ю. Однак плями від червоного вина легко з'являються на скатертині, якщо трохи штовхнути бокал, або на рукаві при одному недбалому русі. Пляму треба видаляти одразу, щоб вона не в'їлася в одяг. Ось що треба з нею робити.

Як видалити плями від червоного вина

Види плям від червоного вина

Існує безліч різних видів вина. Деякі підходять до стейку, інші — до риби, а деякі добре смакують із пастою. Шираз, Мерло, Мальбек, Піно Нуар або рожеве вино — вам треба знати, що робити, якщо ви поставили пляму від вина на одязі.

Видалення плям від червоного вина: Покрокова інструкція

  1. Оберіть засіб для прання, який поможе вам позбутися плям від вина.
  2. Швидко обробіть пляму, але не тріть її.
  3. Виперіть тканину при найвищій температурі відповідно до етикетки на одязі.
  4. Перевірте, чи було виведено пляму від червоного вина.

 

Вибір засобу для чищення та видалення плям від вина

Візьміть засіб для прання відповідно до кольору та типу тканини: порошок Persil для білих і світлих речей або порошок чи гель Persil для кольорових речей.

Перед тим. як покласти одяг у пральну машинку або нанести засіб для прання, уважно ознайомтеся з етикеткою на одязі.

Швидка попередня обробка плями

Якщо на вашому одязі з'явилася пляма від червоного вина, треба діяти якнайшвидше, щоб позбавитися плями. Якщо ви пролили вино, промокніть якомога більше рідини паперовими рушниками. Не тріть пляму, адже це може лише погіршити ситуацію. Після видалення якомога більше вина нанесіть на пляму засіб для прання.

Прання одягу

Змийте засіб для прання та виперіть одяг у гарячій воді. Температура води залежить від виду тканини. Щоб дізнатися, при якій температурі можна прати одяг, подивіться на його етикетку.

Перевірка плям

Якщо пляма від вина дуже велика або в'їлася дуже глибоко, одноразова обробка може не допомогти. Після прання перевірте, чи було видалено пляму. Якщо ні, знов попередньо обробіть та виперіть одяг. Для важких плям можна замочити одяг у розчині засобу для прання.

Видалення плям від червоного вина з особливих типів білизни та тканин

Якщо вам треба видалити плями від червоного вина з джинсів, скатертини або будь-якої звичайної білизни, скористайтеся вказаними вище підказками. Якщо білизну не можна прати у пральній машинці, обробіть пляму, потім змийте невеликою кількістю води та висушіть на свіжому повітрі.

Якщо треба видалити плями з делікатних тканин, наприклад. вовни, замші або шовку, візьміть засіб Perwoll для делікатних тканин та виперіть тканину руками.

Видалення плям від червоного вина з білого одягу та побутових речей

Якщо на вашому білому одязі з'явилася пляма від червоного вина, якомога швидше видаліть її, скориставшись вказаними вище підказками. Якщо ви видаляєте плями з пористих тканин, наприклад, льону та бавовни, дайте засобу для прання достатньо часу для обробки волокон та видалення всієї плями.

Видалення застарілих та висушених плям від червоного вина

Застарілі та висушені плями від червоного вина видалити набагато важче, ніж свіжі, але це можливо. По-перше, треба замочити тканину у теплій воді. Це допоможе освіжити пляму. Після цього попередньо обробіть пляму звичайним способом та злегка втріть засіб для прання у пляму. Залиште на 30 хвилин та потім змийте теплою водою. Знову замочіть у гарячій воді, потім прополощіть у холодній. Виперіть одяг та дайте йому висохнути на свіжому повітрі. Якщо треба, повторіть процес ще раз, щоб повністю позбутися плями.

Природні засоби для видалення плям від червоного вина

Природні засоби для видалення плям можуть бути корисними, але не завжди це найкращий варіант. Багато таких засобів, наприклад, сіль, содова та холодне молоко потребують годин для видалення плями — якщо вони взагалі зможуть її видалити. Інші засоби, наприклад, лимонний сік та перекис водню, можуть фактично змінити колір тканини в тому місці, де була пляма. Краще використовуйте спеціальні засоби для прання високої якості.

На вашій сорочці або скатертині з'явилася пляма від червоного вина? Видаліть її швидко за допомогою засобу для прання та наших підказок.

Більше продукції

  • Гель Persil для білих та світлих речей

    Гель Persil для білих та світлих речей

  • Гель Persil для кольорових речей

    Гель Persil для кольорових речей

Останні публікації

  • Як видалити плями від червоного вина

    Як видалити плями від червоного вина

  • Як вивести плями від поту на сорочках

    Як вивести плями від поту на сорочках

  • Видалення плям від кави та чаю

    Видалення плям від кави та чаю